Lángos

(2 értékelés)
50 perc
5
adag
Lángos

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 1 dl tej
  • 220 ml víz
  • 20 g élesztő
  • 1 tk cukor
  • 9 g
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítés

1

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni.

2

Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt.

3

Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró, kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le.

4

Ízlés szerint tálaljuk.

Ne felejts el bevásárolni!

Szia!

Úgy tűnik, maradtak tételek a bevásárlólistádon a legutóbbi látogatásod óta.

Most nem érdekel

Biztosan törlöd?

Ez a művelet nem vonható vissza. A teljes bevásárlólistád törlődik.