Nokedli

(2 értékelés)
25 perc
6
adag
Nokedli

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 400 ml víz
  • 2 db tojás
  • 1 tk
  • 2 tk napraforgó olaj

Elkészítés

1

Egy lábasban kezdjünk el sós vizet felforralni. (Fontos, hogy a víz már forrjon, mire beleszaggatjuk a nokedlitésztát, hogy főjön, és ne ázzon a vízben.) Ezalatt összeállítjuk a nokedli tésztát.

2

A tésztához egy nagy keverőtálba helyezzük a lisztet, és a közepében kialakítunk egy kis mélyedést. Ebbe mehet a víz, a tojások és só. Gyors, határozott mozdulatokkal kikeverjük az egészet. Egy lassan terülő, rugalmas masszát kell kapnunk.

3

Egy nokedliszaggatót kissé bevizezzük, és beleszaggatjuk a tésztamasszát a gyöngyöző vízbe. Miközben fő, folyamatosan kevergetjük, hogy ne álljon össze, hanem szép formás kis galuskákat kapjunk. Miután elkészült forgassuk át pár csepp olajjal.

Ne felejts el bevásárolni!

Szia!

Úgy tűnik, maradtak tételek a bevásárlólistádon a legutóbbi látogatásod óta.

Most nem érdekel

Biztosan törlöd?

Ez a művelet nem vonható vissza. A teljes bevásárlólistád törlődik.